atpsport

Opis

CREA–TECH PX 9

Svetska novina na tržištu suplemenata!

Novi CREA-TECH PX 9 kombinuje po prvi put za poboljšanje efekta performansi kreatin i beta-alanin! Ova ’’sve u jednom’’ kreatinska formula sadrži brojne naučno testirane i veoma efikasne supstance koje uspešno mogu da koriste bodibilderi, sportisti snage i atlete drugih brzih sportova snage, za porast snage i poboljšanje u izgradnji mišića.

    Kreatin = više snage, više mase!

Dejstvo kreatina se naučno objašnjava na sledeći način: kreatin se skladišti u mišićnom tkivu. Tamo igra važnu ulogu u energetskom metabolizmu. Kreatin pre svega učestvuje u stvaranju i regeneraciji adenosin-tri-fosfata (ATP). ATP se označava i kao ’’gorivo mišićnih ćelija’’, koje se koristi i kao izvor energije pri intenzivnim i naglim naprezanjima. Unošenjem kreatina u obliku suplemenata, rezervoar kreatina u mišićnom tkivu se maksimalno ispunjava. To garantuje brzu i jednostavnu regeneraciju (sintezu) iskorišćenog ATP-a. Mišić sa ispunjenim rezervoarom kreatina ima bolje performanse i oporavlja se, takođe, brže posle intenzivnog treninga opterećenja. Kreatin takođe brine za poboljšanje intracelularnog održavanja tečnosti (u mišićnim ćelijama) i time stvara idealne pretpostavke za uspešnu sintezu proteina (između ostalog, za izgradnju mišića). Porast volumena mišićnih ćelija koji je s tim povezan, čini muskulaturu jedrom i čvrstom i garantuje enorman pump-efekat tokom treninga.Rast snage kao svojstvo kreatina, u vezi sa treningom maksimalne snage, potvrđen je širom sveta u brojnim naučnim studijama, kao i kroz iskustva sportista:

-do 11% porasta maksimalne snage za 5 dana!

- 4-7 kg povećanja mišićne mase za 8 nedelja!

- 15-22% porasta snage za 4 nedelje!

CREAPURE + CREATIN MAGNA POWER

CREA-TECH PX9 formula sadrži 2 efikasne i brzo dostupne kreatinske forme.U jednoj-najčistiji, mikronizovani kreatin monohidrat marke CREAPURE, koji je načešće korišćena vrsta kreatina  u svetu. U drugoj- nova vrsta kreatinske veze ’’magnezijum kreatin helat’’, poznat kao CREATINE MAGNA POWER.Ovaj specijalni kreatinski spoj poznat je po tome što takođe i oni koji su tzv. ’’netolerantni na kreatin’’ (Creatine-non-responder) mogu da izvuku dobrobit od konzumiranja jednog kreatinskog suplementa. ’’Netolerantnim na kreatin’’ označavamo oko 10-20 % korisnika koji od kreatin monohidrata imaju stomačne tegobe (proliv, nadimanje, opšta slabost) i ne mogu da konstatuju željeno poboljšanje efekta prepormansi.

                                         BETA-ALANIN

                              Više ponavljanja, veća težina!

Beta-alanin je prethodnik carnosina. Naučne studije su dokazale da se oralnom upotrebom beta-alanina može povećati njegova koncentracija u krvi. Beta-alanin putem krvotoka dospeva u mišićne ćelije i odgovoran je za stvaranje Di-peptida ’’carnosina’’. Stvaranje carnosina u mišićnim ćelijama regulisano je enzimom ’’karnosinsinteze’’koji beta-alanin i aminokiselinu histidin vezuje za carnosin.Carnosin buferuje (međuskladišti) vodonik-jon (H+), čija koncentracija raste u muskulaturi pri naprezanju i time  sprečava mišićne kontrakcije. Buferovanje H+ brine za to da ph vrednost u mišićnom tkivu ne opadne i mišiće ne prekiseli . Prevelika kiselost muskulature dovodi do poznatog ’’sagorevanja (žarenja)’’i umora mišića, do otkazivanja mišića na kraju jednog seta treninga. U prekiselom mišiću mišićno gorivo ATP deluje manje efikasno. Oslobađanje kalcijuma , koji ima važnu funkciju u kontrakciji mišića, u velikoj meri je ometeno.Visok nivo carnosina u mišićnom tkivu može efikasno da odloži prekiseljenje muskulature i, prema tome, duže vreme održava efikasnost mišića. Za bodibildere i sportiste snage to znači: više ponavljanja uz moćnu težinu!

Naučnici Univerziteta u Oklahomi takođe su pronašli da beta-alanin može da poboljša dejstvo kreatina. Testirane osobe koje su kreatin uzimale zajedno sa carnosinom, mogle su svoje vrednosti snage očigledno snažnije da poboljšaju, izgradile su više mišićne mase i u isto vreme smanjile telesnu masnoću, za razliku od onih koji su upotrebljavali samo kreatin.

                                        L-CARNITIN

Najpoznatija osobina L-carnitina jeste transport/prenos  masnih kiselina (prenos dugolančanih masnih kiselina u ćelijske mitohondrije. L-carnitin, međutim, može mnogo više. Stvaranje mlečne kiseline, faktora koji dovodi do zamora muskulature, može se smanjiti L-carnitinom. L-carnitin optimizuje efikasnost muskulature isto kao beta-alanin kao bafer mlečne kiseline.

                                          TAURIN

Taurin stabilizuje održavanje tečnosti u ćelijama  i time stvara povoljne pretpostavke za efikasnu proteinsku sintezu.

VITAMINSKI KOMPLEKS  + ALFA –LIPOIČNA KISELINA (ALA)

Intenzivan trening je stres za telo. Na njega (stres) telo reaguje stvaranjem slobodnih radikala koji dovode do oštećenja tkiva (između ostalog, mišića), i opterećuju imuni sistem. Alfa-lipoična kiselina i 9 dragocenih vitamina /antioksidanata mogu da smanje negativne efekte slobodnih radikala, podupiru imuni sistem i time optimizuju fazu regeneracije posle intenzivnog treninga  sa tegovima i treninga izdržljivosti.

HROM + EKSTRAKT CIMETA

Hrom i ekstrakt cimeta podupiru dejstvo anaboličnog prenosnog hormona insulina i optimiziraju prenos i skladištenje hranljivih materija i pratećih faktora (između ostalih, kreatina, beta-alanina) u mišićnim ćelijama.

OSMOVOL MULTI-MINERALNI KOMPLEKS

Multimineralni kompleks iz: fosfora, kalcijuma, kalijuma i magnezijuma obezbeđuje važne elektrolite koji optimizuju održavanje tečnosti u mišićnim ćelijama. Fosfat potpomaže energetski metabolizam i ubrzava stvaranje kreatin-fosfata za efikasnu ATP sintezu. Više ATP-a = više efekta pri kraćem (brzom), intenzivnom opterećenju mišića. BRZO DELUJUĆE KAPSULE KOJE SE BRZO OSLOBAĐAJU. ’’RAPID RELEASE CAPLETS’’ razvijene za CREA-TECH PX9 sadrže naročite ’’aktivatore oslobađanja’’(sredstva za rasprskavanje), koji brinu za najbrže moguće oslobađanje sastojaka i brzo stupanje u dejstvo. Zahvaljujući specijalnom farmaceutskom omotaču, CREA-TECH PX9 Rapid Release Caplets naročito se lako gutaju.

’’POWER PACK’’ PORCIJA U VREĆICI

Za zaštitu aktivnih supstanci, CREA-TECH PX9 kapsule se nalaze u specijalnoj hermetičkoj foliji, zavarenoj,  koja odbija vlagu. Svaki POWER PACK sadrži 6 Rapid release kapsula  (=1 dnevna porcija).

Sastav

6 kapsula

 

količina

Kaloricna vrednost

16,9 KCAL

Protein

0,5g

Ukupni ugljeni-hidrati

0,1g

Seceri

0g

Ukupna mast

1,6g

Zasicene masne kiseline

1,5g

Dietetska vlakna

<0,1g

Soda

0,05g

Vitamin B1

1,7mg

Vitamin B2

2,1mg

Vitamin B6

2,1mg

Kalcium-d-pantotenat

9mg

Nicotinamid

24mg

Vitamin B12

3,8mcg

Vitamin C

120mg

Vitamin E

18mg

Biotin

75mcg

Fosfor

323,1mg

Kalcium

279mg

Potasium

234mg

Magnesium

146,8 mg

Hrom

50mcg

Creatin

5004mg

Beta-alanin

3000mg

Taurin

500mg

l-carnitin

250mg

Extrakt ovsene kase

50mg

Alfa lipoliticna kiselina

50mg

Način upotrebe

6 kapsula 30 minuta pre treninga uz ugljeno-hidratni napitak.

Napomena
Komentari korisnika
Samo registrovani članovi ATP Sporta mogu da ocene ovaj proizvod, pišu komentare i svoja iskustva vezana za korišćenje ovog preparata. Registruj se| Prijavi se
 
  All Stars  
Crea-Tech PH9  
Crea-Tech PH9
Pakovanje: 126 kapsulaCena: 5600 din

 
  • Currently 4.25/5

Ocena: 4.3
Registrovani korisnici mogu da ocenjuju proizvode.