atpsport

Opis
Immune Renew je formula za stimulaciju imuniteta koja se bazira na zaštićenoj mešavini osam vrsta organski gajenih lekovitih gljiva sa visokom koncentracijom 1,3 i 1,6 beta-glukana, koji su veoma značajni za imunološki odgovor organizma i standardizovanom ekstraktu kozinca (astragalus). Beta-glukani sve više nedostaju u tipičnoj savremenoj ishrani koja je siromašna kvalitetnim ugljenim hidratima. Naučne studije ukazuju da beta-glukani iz lekovitih gljiva poseduju izvanredne sposobnosti u stimulisanju kako urođenog, tako i stečenog imuniteta, a snažan odgovor imunološkog sistema je baza dobrog zdravlja.

Beta-glukan je kompleksni šećer vlaknastog tipa (polisaharid) koji se dobija iz zidova ćelija lekovitih gljiva i iz vlakana cerealija (kvasne gljive, maitaki, šitaki, reiši, ovsena i ječmena vlakna i dr.). U svom prirodnom stanju, kvasac i gljive sadrže mešavinu beta-1,3-glukana i beta-1,6-glukana. 

Kozinac (lat. Astragalus membranaceous) sadrži jedinjenja koja su u ne-kliničkim studijama pokazala da snažno podržavaju funkciju imunološkog sistema, između ostalog i povećanjem broja tzv. T-ćelija koje uništavaju bolesne ćelije (Natural Killer Cell activity). Ekstrakt kozinca je standardizovan i sadrži 70% polisaharida.

Potrebu za imunostimulirajućim preparatima mogu da imaju svi koji žele zdrav imunitet, osobe na niskokaloričnim dijetama ili osobe koje u svojoj ishrani nemaju zastupljene integralne žitarice. Njihova svakodnevna ishrana ima manjak beta-glukana. Ova formula je pogodna i za vegetarijance i osobe koje redovno poste. Pečurke su izvor beta-glukana, polisaharida i terpenoida. Beta-glukani stimulišu imunitet, triterpenoidi mogu da deluju kao blagi antikoagulanti. Svaka pečurka može da ima drugačiji efekat, na primer, jedna može da stimuliše T-ćelije, a druga da uništava bolesne ćelije i da podstiče imunološku reakciju organizma, neke pečurke imaju pozitivno dejstvo na zdravlje jetre i podstiču normalan rast i razvoj ćelija, a imaju i svojstvo da održavaju zdrav nivo holesterola i triglicerida.

Neke od ovih gljiva se u Kini i Japanu koriste u medicinske svrhe. Preparat Immune Renew uključuje: ćuranov rep (lat. Trametes versicolor), sunčanicu (lat. Agaricus blazei), maitake ili zec gljivu (lat. Grifola frondosa), kordiceps (lat. Cordyceps sinensis), felinus (lat. Phellinus linteus), igličar (lat. Hericium erinaceus), reiši (lat. Ganoderma lucidum) i šitaki (lat. Lentinula edodes). Uz preparate koji sadrže lekovite gljive korisno je uzimati vitamin C jer on razlaže strukturu beta-glukana čime se postiže njihova bolja apsorpcija. Beta-glukani sinergijski deluju i sa svim karotenoidima (beta-karotin, astaksantin, lutein, likopen i dr.) i antioksidantima. 

Lekovite gljive kao dijetetski suplementi mogu se koristiti samo u slučaju kad ne postoji alergija na gljive ili sireve, ne treba da ih koriste trudnice, žene koje doje, ne treba ih koristiti u kombinaciji sa lekovima za autoimune bolesti, i sa antikoagulantima. Immune Renew može da se uzima kao dodatak ishrani za:

- snižavanje visokih nivoa holesterola i triglicerida
- stimulaciju imuniteta

Sastav

2 v-kapsula

 

količina

Smesa organskih gajenih lekovitih gljiva

200mg

extrakt korena kozinca

200mg

Način upotrebe

1 do 2 kapsule dnevno uz jelo ili na prazan stomak.

Napomena

Nema posebnih upozorenja.

Koristiti po uputstvu proizvođača.

Komentari korisnika
Samo registrovani članovi ATP Sporta mogu da ocene ovaj proizvod, pišu komentare i svoja iskustva vezana za korišćenje ovog preparata. Registruj se| Prijavi se
 
  NOW  
Imunne Renew  
Imunne Renew
Pakovanje: 90 kapsulaCena: 3200 din

 
  • Currently 3.00/5

Ocena: 3.0
Registrovani korisnici mogu da ocenjuju proizvode.