atpsport

Opis
Eleutero (lat. Eleutherococcus senticosus), poznatiji pod nazivom sibirski žen-šen, je koren čija su lekovita svojstva poznata više od dve hiljade godina. Ime žen-šen ili ginseng je zaštićeno međunarodnim zakonima i može se dodeliti samo biljnim proizvodima koji se baziraju na sadržaju biljke iz roda Panax. 

Koren eleutera sadrži: vitamin C, beta-karotin, vitamine E, B-1, B-2 i B-12, niacin, esencijalna ulja, minerale, kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum, natrijum, aluminijum, barijum, gvožđe, stroncijum, bor, bakar, cink, mangan, hrom i kobalt. Svi ovi nutrijenti deluju znatno efikasnije u svom prirodnom kompleksu nego bilo koji od njih pojedinačno. Preventivno se može koristiti kao imunostimulator u sezoni gripa i prehlada, a čest je sastojak preparata za očuvanje zdravlja žena, ne samo u menopauzi, već i onih mlađih. Eleutero se razlikuje od panaksa (korejskog žen-šena), najpre po tome što se može uzimati duži vremenski period, a, za razliku od panaksa, preporučuje se podjednako i ženama i muškarcima. 

Eleuteroidi su aktivni sastojci eleutera i utvrđeno je da postoji sedam osnovnih eleuteroida. Eleutero takođe sadrži složene polisaharide, jednu vrstu molekula šećera. Ovi sastojci imaju najznačajniju ulogu u podsticanju imunološke funkcije organizma. Dokazano je da eleutero pojačava mentalnu aktivnost i fizičku izdržljivost bez neželjenih efekata.

Eleutero podstiče imunološku funkciju, mentalne aktivnosti, fizičku izdržljivost, otklanja sindrom hroničnog umora i detoksikuje organizam. Zahvaljujući svojim adaptogenim svojstvima, smanjuje štetni uticaj stresa i povećeva sposobnost organizma da normalno funkcioniše u stresnim situacijama kao što su bolest, bavljenje sportom, stresan način života, loša ishrana i dr.

Istraživači su dokazali da eleutero poboljšava upotrebu kiseonika u mišićima koji se naprežu. To znači da je osoba u stanju da duže izdrži aerobne vežbe, pri čemu je vreme oporavka mnogo kraće. Jedan od mehanizama kojim eleutero utiče na smanjenje stresa je njegov jak detoksicirajući efekat. On detoksikuje organizam od hemikalija kao što su: etanol, natrium barbiturat, toksoid tetanusa i citostatici, a umanjuje i štetno dejstvo radijacije. Eleutero može biti od koristan uz terapije različitih bolesti imunološkog sistema, među kojima su: HIV infekcija, sindrom hroničnog premora i lupus, a između ostalog:

- povećava fizičku izdržljivost u stresnim uslovima
- ima antioksidantno dejstvo (štiti organizam od virusnih i bakterijskih infekcija i od radijacije)
- pomaže seksualnu funkciju
- prevencija je nastajanju tumora
- obezbeđuje normalnu endokrinu funkciju
- detoksikuje organizam i umanjuje štetno dejstvo otrovnih hemijskih jedinjenja (alkohol, droga, duvan)
- poboljšava vid, percepciju boja i sluh
- skraćuje vreme oporavka kod sportista posle napornih trening
Sastav

2 kapsule

 

količina

Ukupni ugljeni-hidrati

737mg

Eleuthero

1g

Način upotrebe

2 kapsule 1 do 2 puta dnevno. Veće doze se mogu uzimati samo po preporuci lekara. Eleutero sinergijski deluje sa lipoinskom kiselinom, astragalusom, antistres formulama (Stress B-Complex Caps) i shizandrom.

Napomena

Nema posebnih upozorenja.

Koristiti po uputstvu proizvođača.

 

Komentari korisnika
Samo registrovani članovi ATP Sporta mogu da ocene ovaj proizvod, pišu komentare i svoja iskustva vezana za korišćenje ovog preparata. Registruj se| Prijavi se
 
  NOW  
Eleuthero  
Eleuthero
Pakovanje: 100 kapsulaCena: 1500 din

 
  • Currently 3.00/5

Ocena: 3.0
Registrovani korisnici mogu da ocenjuju proizvode.