atpsport

Opis
Povećava mišićnu izdržljivosti i odlaže zamor mišića ! ! !
Glavni problem svakog sportiste koji hoće da odradi kvalitetan trening ili da pruži maksimum u svojoj disciplini je akumulacija velike količine hidrogenskih jona H+, koji izazivaju opadanje PH mišića. To sve stvara uslove da se u mišićima pojavi mlečna kiselina koja izaziva momentalni zamor i prekid u izvođenju vežbe ili odustajanje na takmičenju. Uzimanjem Beta Alanina koji utiče na proizvodnju Karnosina u organizmu u periodima napornih treninga telo umesto da na sledećem treningu radi sa 80% pa i manje snage (jer je predhodno bilo iscrpljeno i zasićeno mlečnom kiselinom), uz pomoć Beta Alanin intezitet treninga podići skoro do maksimuma. Ta kođe značajno će se odložiti napor i iscrpljenost u toku takmičarskih perioda. Beta Alanin poboljšava sposobnost očuvanja produkcije maksimalne snage u toku visoko intezivnih treninga i značajno smanjuje psihofizički zamor. Podizanjem nivoa Karnosina uz pomoć Beta Alanina i nervni završeci na mišićima se zaštićuju i mogu slobodno da funkcionišu bržim taktom nego kada su istrošeni ili povređeni.
Kako radi Beta Alanin i kako od njega nastaje Karnosin
Ruski naučnik Gulevič je još 1900-te, godine otkrio Karnosin, a savremena sportska medicina je utvrdila da direktno uzimanje Karnosina nije dovoljno efikasno jer čak 60% biva od mah uništeno u telu ili gubi svo ju funkciju.Tek u novije vreme su naučnici počeli da traže drugu metodu za proizvodnju Karnosina u telu i to tako što su na ispitanicima unosili Beta Alanin u organizam, koji bi se u mišićima susreo sa Histidinom i uz pomoć enzima koji sinte tiše Karnosin izazvali vrlo efikasno dobijanje Karnosina. Utvrđeno je da nema razloga za dodatnim unošenjem Histidina jer se on već nalazi u mišićima. Ove činjenice su izazvale pravu revoluciju u sportskim krugovima i poče tak masovne proizvodnje Beta Alanina.
Istraživanja su pokazala da uzimanjem Beta Alanina u prve 4 nedelje povećava se koncentracija Karnosina u telu od 42 do 65%. Ukoliko se produži sa korišćenjem na 10 do 12 nedelja nivo karnosina se povećava na 80%. Povećana koncentracija Karnosina u mišićima daje snagu i mišićnu iz držljivost. Prve 2 nedelje korišćenja Beta Alanina rezultati nisu još vidljivi osim kod nekih vežbaća koji imaju istančan osećaj i koji su primećivali početne napretke u napumpanosti i volumenu svojih mišića već posle 1. nedelje uzimanja. Ozbiljniji rezultati dolaze posle 4 nedelje dakle kako se nivo Karnosina povećavao u telu tako su i vidljivije promene. Nivo Karnosina će nastaviti sa po većavanjem sve do 12 nedelje korišćenja i zato je važno nastaviti sa konzumiranjem Beta Alanina celih 12 nedelja.
Dobrobiti od Beta Alanina u sportu potvrđene naučnim studijama u dvanaestonedeljnom ispitivanju:
1. Povećava eksplozivnost u treningu i utiče na snagu izbačaja
2. Povećava mišićnu masu
3. Povećava dužinu anaerobnog vežbanja
4. Povećava intezitet treninga i omogućava da se vežba duže i jače, daje dodatna ponavljanja u serijama
5. Povećava mišićnu izdržljivost i odlaže zamor mišića.
Za svo ovo vreme istraživanja na vežbačima su rađene biohemijske, hormonalne i hematološke analize i nisu primećene nikakve negativne promene u telu, što znači da je Beta Alanin potpuno bezbedan suplement.
Beta Alanin je za ozbiljnije vežbače i veoma je koristan sportistima koji su izloženi dugotrajnom naporu, koji učestvuju na turnirima i nemaju dovoljno vremena za oporavak, kao i onima koji ulaze u period intezivnih i napornih treninga.
Sastav

2 kapsule

 

količina

Beta Alanin

1500 mg
Način upotrebe
2 kapsule sa čašom vode dva puta dnevno, na dan treninga isto piti dva puta dnevno sem što se jedna porcija pije 30 minuta pre treninga.
Napomena
Kod maksimalnih doza može da se pojavi blago crvenilo na koži koje nestaje sa smanjenjem doze.
Komentari korisnika
Samo registrovani članovi ATP Sporta mogu da ocene ovaj proizvod, pišu komentare i svoja iskustva vezana za korišćenje ovog preparata. Registruj se| Prijavi se
 
  Ultimate Nutrition  
Beta Alanine  
Beta Alanine
Pakovanje: 100 kapsulaCena: 1800 din

 
  • Currently 3.00/5

Ocena: 3.0
Registrovani korisnici mogu da ocenjuju proizvode.