atpsport

Opis
Hijaluronska kiselina je polisaharud velike molekularne težine koji se sastoji od alternativnih molekula N-acetil glukozamina i D-glukoronske kiseline. Pripada porodici glukozaminoglikana (veoma slična glukozaminu i hondroitinu), koji su sastavni deo kolagena svih tkiva u organizmu - hrskavice, koštanog i mišićnog tkiva, tetiva, ligamenata i kože. Za razliku od drugih tipova vezivnog tkiva, hijaluronska kiselina nije vezana za druge proteine ili sumpor. Ovo je veoma važna supstanca jer popunjava prostor između tkiva i organa i zadržava više vode od bilo kojeg drugog molekula u organizmu, pa je neophodna za integritet i hidrataciju kolagena, ali i ostalih tkiva koja se na taj način podmlađuju. Hijaluronska kiselina služi kao lubrikant - podmazuje i održava zdravu funkciju zglobova povećavajući viskoznost sinovijalne tečnosti u zglobovima i čineći hrskavicu između kostiju elastičnijom. Skoro 50% celokupne količine hijaluronske kiseline koja se nalazi u organizmu, nalazi se u koži. Zato je ona neophodna za regeneraciju i obnavljanje kože na dnevnom nivou, jer koža je i naviše izložena riziku od oštećenja zbog solarne radijacije, vrućine, hladnoće i manjih trauma, rana i povreda.
Hijaluronska kiselina u dijeteskim suplementima se dobija iz pileće hrskavice ili mikrobskom fermentacijom. NOW Foods Hyaluronic Acid je čisto vegetarijanskog porekla i dobija se mikrobskom fermentacijom.
Hijaluronska kiselina se uglavnom koristi kao podrška terapijama osteoartritisa kolena, prvobitno u obliku injekcija, a sada i u obliku suplemenata koji mogu dirktno da snabdevaju unutrašnjost zglobova hijaluronskom kiselinom koja ima izuzetno pozitivan biohemijski efekat na ćelije hrskavice. Može se primenjivati kao dodatak ishrani za:
- ponovnu izgradnju i sintezu hrskavice
- podmazivanje i zdravu funkciju zglobova
- ublažavanje bolova kod osteoartritisa
- hidrataciju kože za usporavanje efekata starenja.
Ljudski organizam se nalazi u stanju neprestane regeneracije. Nove ćelije kože zamenjuju stare svakih 20 do 30 dana. U normalnim uslovima hijaluronsku kiselinu u određenim vremenskim razmacima razlaže enzim hijaluronidaza. Brzinu ovog procesa može da poveća prevelika količina vitamina B-2, riboflavina, preterano izlaganje UV zračenju, ali i delovanje raznih virusa. Ako je koža predugo izložena ovim faktorima, doći će do preranog starenja i oštećenja kože usled prebrzog razlaganja vezivnog tkiva, čiji je sastavni deo i hijaluronska kiselina.
Sastav

1 kapsula

 

količina

Natrijum (iz Natrijum Hijaluronata)

9 mg

Hijaluronska Kiselina (iz Natrijum Hijaluronata)

100 mg

L-Prolin

100 mg

Alfa Lipoička Kiselina

50 mg

Ekstrakt Semena Grožđa (Vitis Vinifera) (Standardizovan na minimum 90% ukupnih Polifenola)

25 mg
Način upotrebe
1 kapsula 1 do 2 puta dnevno uz obroke. Korisno je kombinovati hijaluronsku kiselinu sa glukozaminom, hondroitinom i MSM-om radi sinergijskog efekta. Sportisti, čiji su zglobovi izloženi povećanom stresu, mogu imati potrebe za većim dozama, pa ih uz konsultaciju nutricioniste mogu povećati.
Napomena
Nema posebnih upozorenja.

Koristiti po uputstvu proizvođača.
Komentari korisnika
Samo registrovani članovi ATP Sporta mogu da ocene ovaj proizvod, pišu komentare i svoja iskustva vezana za korišćenje ovog preparata. Registruj se| Prijavi se
 
  NOW  
Hyaluronic Acid  
Hyaluronic Acid
Pakovanje: 60 kapsulaCena: 3300 din

 
  • Currently 3.00/5

Ocena: 3.0
Registrovani korisnici mogu da ocenjuju proizvode.