atpsport

Opis
Dr Linus Pauling, istraživač vitamina, dvostruki dobitnik Nobelove nagrade, rekao je: „Koenzim Q10 je jedan od najvažnijih otkrića u nauci o ishrani. Q10 vraća prirodni vitalitet srcu, ja ga svakodnevno koristim." Koenzim Q10 je otkrio dr Carl Folkers 1957. godine na Univerzitetu u Teksasu. Još tada je bilo sasvim jasno da je pronađen revolucionaran preparat za prevenciju i lečenje srčanih oboljenja, ali tek 1977. godine japanski naučnici pronalaze način da proizvedu velike količine koenzima Q10 po pristupačnim cenama (biofermentacioni način). Od tada za nepunih pet godina proizvodna cena Q10 je snižena sto puta. Kao prirodni antioksidant, Q10 učestvuje u stvaranju energije za životne procese i štiti lipide u krvi od štetnog dejstva slobodnih radikala. Istraživanja dr Ronalda Stockera na Sidnejskom naučnom institutu 1991. godine potvrđuju da koenzim Q10 značajno smanjuje rizik od aterosklerotičnih oboljenja i da je delotvoran antioksidant poput vitamina E i beta-karotina. Poznato je i da vitamin E štiti dejstvo Q10, a da lecitin olakšava apsorpciju Q10 iz digestivnog trakta, tako da ih je najbolje uzimati u toj kombinaciji. Medicinska istraživanja su pokazala da koenzim Q10, kao dodatak ishrani, ima sledeća dejstva na funkcije i bolesti srca:
- sprečavanje ateroskleroze
- snižavanje visokog krvnog pritiska
- poboljšanje poremećaja srčanog ritma
- jačanje oslabljenog srčanog mišića
- smanjenje rizika od infarkta i angine pektoris
- smanjenje rizika kod operacija na srcu (bypass, srčani zalisci i dr.)
Pored toga, nedostatak koenzima Q10 u organizmu dovodi do slabljenja imunološkog sistema, paradentopatije, malaksalosti i gojenja. Brzina delovanja koenzima Q10 je različita i zavisi od stepena nedostatka, pa je tako organizmu sa malim nedostatkom Q10, potrebno čak tri ili više meseci za vidljivi efekat, dok u slučaju većeg nedostatka Q10 već posle nekoliko dana primene dolazi do vidnog poboljšanja. Važno je znati da Q10 koji se kao dodatak hrani unese u organizam ne utiče na nivo Q10 u krvi koji je stvoren u organizmu, znači ne zaustavlja vlastitu sintezu Q10 nego samo dopunjuje taj nivo. Starenjem se smanjuje mogućnost vlastite sinteze koenzima Q10.
Sastav

1 kapsula

 

količina

Koenzim Q10 (CoQ10)

50 mg
Način upotrebe
1 kapsula dnevno, a uz konstataciju sa lekarom doze se mogu povećati.
Napomena
Nema posebnih upozorenja.

Koristiti po uputstvu proizvođača.
Komentari korisnika
Samo registrovani članovi ATP Sporta mogu da ocene ovaj proizvod, pišu komentare i svoja iskustva vezana za korišćenje ovog preparata. Registruj se| Prijavi se
 
  NOW  
Coenzime Q10 50 mg  
Coenzime Q10 50 mg
Pakovanje: 50 kapsulaCena: 3000 din

 
  • Currently 2.00/5

Ocena: 2.0
Registrovani korisnici mogu da ocenjuju proizvode.