atpsport

Opis
L-arginin je uslovno esencijalna (esencijalna za decu i sportiste) aminokiselina neophodna za normalno funkcionisanje endokrine žlezde hipofize. Zajedno sa ornitinom, fenilalaninom i ostalim neurotransmiterima, arginin učestvuje u stvaranju i izlučivanju hormona rasta (GH) iz hipofize, koji omogućava očuvanje ćelija i usporava proces starenja. Prirodni izvori arginina su jezgrasti plodovi, mrki pirinač, suvo grožđe, čokolada, susam i namirnice bogate proteinima. 

Potreba za argininom naročito je velika kod muškaraca, pošto se 80% semene tečnosti sastoji od L-arginina, a njegov nedostatak može da dovede do neplodnosti. Danas gotovo svaka terapija protiv steriliteta sadrži i suplementaciju arginina. Posle tridesete godine života dolazi do skoro potpunog prestanka lučenja arginina iz hipofize, zato ga je potrebno nadoknađivati putem dodataka ishrani. L-arginin ima sledeća dejstva na organizam:

- povećava broj i pokretljivost spermatozoida kod muškaraca 
- snižava holesterol 
- potpomaže imunološke reakcije 
- potpomaže stvaranje kolagena 
- ubrzava oporavak i zaceljivanje rana 
- pomaže metabolizam masti nagomilane u organizmu 
- povećava mišićnu masu i jača mišićno tkivo 
- čuva ćelije i usporava proces starenja

Sagorevanje masti pomaže tako što učestvuje u njihovoj transformaciji u energiju, čime se postiže mišićna masa bez masnih naslaga. Pojačava otpornost organizma prema bolestima - jača imunološki sistem. Učestvujući u obnavljanju tkiva, arginin jača vezivna tkiva, čime doprinosi i zdravlju tetiva i ligamenata. Rast mišića pospešuje tako što pojačava sintezu proteina. Arginin još smanjuje nivo ureje u krvi i mokraći. 

Za oslobađanje hormona rasta tokom noći značajni su sledeći dodaci ishrani: aminokiseline ornitin, arginin, triptofan, glicin i tirozin, koji deluju sinergijski (delotvorniji su zajedno nego pojedinačno) sa vitaminom B-6, niacinom, cinkom, kalcijumom, magnezijumom, kalijumom i vitaminom C. Vrhunac lučenja GH dostiže se oko devedeset minuta pošto se zaspi. Nivo prirodnog hormona rasta smanjuje se sa starenjem organizma. Negde oko pedesete godine sinteza GH potpuno prestaje. Ali dodavanjem ishrani preparata koji sadrže aminokiseline i vitamine koji podstiču oslobađanje hormona rasta, proizvodnja prirodnog hormona rasta može se vratiti do nivoa mlađe odrasle osobe. 
Sastav

Sastav na 12g

količina

Energetska vrednost

39.8kcal

Proteini

6.4g

Ugljeni-hidrati

2.2g

Šećeri

0.2g

Masti

0.3g

Zasićene masti

0.2g

L-lysin

500mg

Wheyprotein-Hydrolisat

Whey Protein Hydrolysate (NOP-47)

5000mg

Hydrolyzed  Wheyprotein-Isolat/arginin-peptid (PepForm Arginin Peptides)

2700mg

So

0.4g

Vitamin B6

2mg

Kalcijum-d-pantotenat

9mg

Niacin

48mg

Vitamin C

240mg

Način upotrebe

Upotreba: Jednu mericu (12g=1 serviranje) razmutiti sa 200ml vode. Koristiti 1 serviranje u toku dana 30-45 minuta pre treniga. 

Napomena

Upozorenja:Ne preporučuje se osobama osetljivim na neke od sastojake.Proizvod namenjen samo zdravim osobama.Trudnice i dojilje treba da se posavetuju sa lekarom-farmaceutom pre uzimanja preparata.Ukoliko uzimate neke lekove,planirate a idete na operaciju ili ste imali herpes simpleks posavetujte se sa vašim lekarom.Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.Osobe sa oboljenjem bubrega treba da izbegavaju dodatne dijetarne izvore proteina.Ako dodje do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.L-arginin moze sniziti krvni pritisak. Čuvati na hladnom i suvom mestu daleko od direktnog uticaja toplote,vlage i suncevih zraka.Cuvati na sobnoj temperature dalje od dece.  

Komentari korisnika
Samo registrovani članovi ATP Sporta mogu da ocene ovaj proizvod, pišu komentare i svoja iskustva vezana za korišćenje ovog preparata. Registruj se| Prijavi se
 
  All Stars  
Arginin Peptid NOP 47  
Arginin Peptid NOP 47
Pakovanje: 240gCena: 4450 din

 
  • Currently 5.00/5

Ocena: 5.0
Registrovani korisnici mogu da ocenjuju proizvode.