atpsport

Opis
  • Pomoć pri mršaljenju
  • Ubrzava oporavak nakon napora
  • Blagotvorno deluje na varenje

Organski gajena na tlu Havaja

Spirulina, jednoćelijska, plavo-zelena slatkovodna alga, predstavlja neverovatan izvor nutrijenasa, jer sadrži značajne količine beta karotena, vitamina B12, gvožđa i hlorofila. Odličan je izvor nukleinskih – RNK i DNK, i gama-linolnih (GLA) masnih kiselina.  Spirulina je bogata fitonutrijensima, vitaminima, makromineralima i mineralima u tragu, amino kiselinama i proteinima (oko 60%), enzimima, biljnim sterolima i drugim hranljivim materijama. Postoji verovanje da je spirulina prirodni borac protiv bolesti i jedna od algi sa najjačim detoksikujućim efektom.

Upotreba spiruline u ishrani može da pomogne kod ulkusne bolesti, artritisa, alergija, dijabetesa, gojaznosti i povišenog krvnog pritiska. Spirulina je moćan borac protiv slobodnih radikala koji se stvaraju neprestano u toku disanja, varenja, izlaganja sunčevom zračenju, bakterijskim infekcijama, tokom fizičkih napora i sportskih treninga.  Spirulina, jača imunitet i štiti jetru, stimuliše relaksaciju krvnih sudova i snižava koncentraciju masti u krvi. .

Protein iz spiruline, C-fikocianin (C-PC), blagotvorno deluje na proces inflamacije, pomaže očuvanje zdravlja nerava, jetre, ali i ukupnog zdravlja ćelija i tkiva.

Spirulina obiluje hlorofilom koji u ljudskom telu deluje na jedinstven i sebi svojstven način: poboljšava snabdevenost krvlju,  učestvuje u detoksikaciji organizma i oslobađa od upale, jednog od obeležja hroničnih oboljenja. Hlorofil je bogat izvor beta karotena, proteina, nukleinskih kiselina i vitamina K koji vitaminu D pomaže apsorpciju kalcijuma i učestvuje u prevenciji osteoporoze. Spirulina obezbeđuje:

- pravilno i zdravo mršavljenje time što zadovoljava apetit
- dugotrajan izvor energije sportistima
- ubrzava oporavak posle treninga
- pomoć kod problema sa varenjem
- neophodne sastojke zeleniša deci i osobama koje ne jedu dovoljno povrća
- lakoapsorbujuće gvožđe
- jačanje imuniteta

Sastav

Sastav na 6 kapsula

količina

Calories

10

Sodium

40mg

Total Carbohydrate

0.5g

Protein

2.0g

Vitamin A (100% as Beta-Carotene)

11,250IU

Thiamine (Vitamin B-1)

75mcg

Riboflavin (Vitamin B-2)

110mcg

Vitamin B-12

2mcg

Calcium

15mg

Iron

1.5mg

Spirulina

3.0g

Gamma Linolenic Acid (GLA)

30mg

Chlorophyll

25mg

Način upotrebe
Preporučena doza: kao dijeteski suplement, uzimati do 6 tableta dnevno uz jelo ili  između obroka, najbolje oko 4 sata pre spavanja. Sportisti mogu uzimati i mnogo veće doze. Spirulina sinergijski deluje sa beta-karotinom, algom hlorelom i vitaminima B kompleksa.
Napomena
Komentari korisnika
Samo registrovani članovi ATP Sporta mogu da ocene ovaj proizvod, pišu komentare i svoja iskustva vezana za korišćenje ovog preparata. Registruj se| Prijavi se
 
  NOW  
Spirulina  
Spirulina
Pakovanje: 100tabCena: 1600 din

 
  • Currently 4.00/5

Ocena: 4.0
Registrovani korisnici mogu da ocenjuju proizvode.