atpsport

Opis
  • Za zdrav digestivni trakt
  • Pospešuje apsorpciju hrane
  • Protiv konstipacije

NOW Foods Super Enzymes predstavlja mešavinu enzima koja može da obezbedi normalnu i zdravu digestivnu funkciju. Ovaj enzimski kompleks sadrži bromelain, ekstrakt žuči od bika, pankreatin i papain i ima potencijal da omogući normalno varenje i asimilaciju nutrijenata iz masti, ugljenih hidrata i proteina.

Enzimi su složeni proteini koji učestvuju u mnogim hemijskim promenama u organizmu, optimalno funkcionišu na određenoj temperaturi i pH vrednosti, a mogu biti metabolički, digestivni i enzimi iz hrane. Metabolički su katalizatori hemijskih reakcija unutar ćelija. Od njih zavisi rad svih organa, tkiva i ćelija. Oni ugrađuju fosfor u koštano tkivo, gvožđe vezuju za crvena krvna zrnca, učestvuju u zarastanju rana, kontrolišu rad srca i mnogo toga drugog. U digestivne enzime spadaju pankreatski enzimi, biljni enzimi i gljivični enzimi. Pankreatski enzimi, koje luči pankreas, razlažu hranu omogućavajući hranljivim materijama da dođu do krvotoka i budu iskorišćene za telesne funkcije. Enzimi iz hrane dolaze u gotovom obliku sa hranom koju unosimo u organizam, a sistemu za varenje pomažu tako što obezbeđuju predigestovane materije, znatno lakše za varenje, jer stižu u sistem delimično razgrađene. Razlikuju se proteaze – enzimi za varenje proteina, lipaze - za varenje masti i ulja, amilaze - za varenje ugljenih hidrata i maltaze – enzimi za varenje maltoze, semenki i zrnevlja.

Delovanje enzima u organizmu je veoma važno za celokupno zdravlje, a poremećena enzimska ravnoteža, uzrok je povećanom riziku od raznih oboljenja. Termičkom obradom hrane mnogi enzimi nestaju, pa je neophodno svakodnevno konzumiranje svežih namirnica, posebno voća i povrća, kako bi se unela adekvatna količina digestivnih enzima.

Digestivni enzimi u organizmu:

- potpomažu digestivnu funkciju
- omogućavaju bolju apsorpciju hranljivih materija iz hrane
- održavaju čistoću creva, sprečavaju nastanak gasova, konstipacije i sl.
- pozitivno utiču na zdravlje organizma uopšte

Sastav

Sastav na jednu kapsulu

količina

Betaine HCl

200 mg

Pancreatin 4X

200 mg

Supplying:  Amylase

20,000 USP Units

Protease

20,000 USP Units

Lipase

3,400 USP Units

Ox Bile Extract (45% Cholic Acid)

100 mg

Bromelain 2,400 GDU/g (from pineapple)

50 mg

Papain 2M USP units/g Powder (from papaya)

50 mg

Pepsin NF 1:10m Units/g Powder

50 mg

Papaya fruit Powder

45 mg

Pineapple Juice Powder

45 mg

Cellulase 1M FCC/g Powder

10 mg

Način upotrebe
Preporučena doza: 1  kapsula 2 do 3 puta dnevno uz obrok
Napomena
Komentari korisnika
Samo registrovani članovi ATP Sporta mogu da ocene ovaj proizvod, pišu komentare i svoja iskustva vezana za korišćenje ovog preparata. Registruj se| Prijavi se
 
  NOW  
Super Enzymes  
Super Enzymes
Pakovanje: 90capsCena: 3100 din

 
  • Currently 4.00/5

Ocena: 4.0
Registrovani korisnici mogu da ocenjuju proizvode.